Julie Menne Instituut in beeld:

Start Interne opleiding

21-09-2018

Rekenspecialisten die cursussen Met Sprongen Vooruit geven, hebben een intensieve interne opleiding achter de rug. Op 21 september jl. zijn er weer twee interne opleidingen van start gegaan.

Na het behalen van een of meerdere interne opleidingen starten de opleiders met het geven van cursussen in hun regio. Er zijn opleiders die alle Met Sprongen Vooruit cursusvarianten geven!

Volg een cursus bij een van onze rekenspecialisten:


10 jaar geleden dacht ik “Ik wil zelf ook cursussen Met Sprongen Vooruit geven!'

07-09-2018

Mijn naam is Nicole Scholten-Kamstra en ik werk als opleider en onderwijsadviseur voor Menne Instituut.

Tien jaar geleden ben ik, op aanraden van onze IB-er op school, naar een workshop Met Sprongen Vooruit groep 3&4 geweest. Hier is mijn Met Sprongen Vooruit verhaal begonnen. Deze eenmalige workshop werd destijds gegeven door dr. Julie Menne zelf. Het was een middag vol verwondering, enthousiasme en … ik kon niet wachten hetgeen ik gezien en ervaren had in te gaan zetten in de groep 3 waar ik op dat moment les aan gaf.

Ik heb mij vervolgens opgegeven voor de cursus Met Sprongen Vooruit om het zo goed mogelijk te kunnen implementeren in mijn rekenonderwijs.

Naast het enthousiasme voor de cursus en het rekenmateriaal bleef bij mij nog iets door mijn gedachten gaan. Ik wil zelf ook cursussen Met Sprongen Vooruit geven!

Enkele jaren later heb ik gesolliciteerd en mocht ik gaan deelnemen aan de interne opleidingen op Menne Instituut. Wat heb ik deze periode veel geleerd! Ik ben gestart met het geven van de cursussen groep 1&2 en groep 3&4. Inmiddels geef ik alle cursussen binnen het cursusaanbod Met Sprongen Vooruit, met name in het oostelijke deel van Nederland.

Het geeft een heel goed gevoel wanneer cursisten na een cursusmiddag of avond vol enthousiasme zin hebben de komende werkdag het geleerde toe te passen en uit te proberen.

De mooiste reactie ooit vond ik: “Ik ga morgen naar mijn directeur. Ik wil graag meer dagen werken want dit is zoooo leuk!”.

Hoewel het lastig is een keuze te maken voor een favoriete oefenles of rekenspel kan dat er op dit moment maar een zijn… Jackie mijn dochter van 6 jaar oud wil dit spel het liefst iedere dag spelen! Hollen met mollen. Dit spel is een gezelschapsspel uit de kist ‘Rekenspellen groep 1&2’.

Naast opleider werk ik ook als onderwijsadviseur. Ik geef workshops door het hele land om leerkrachten te enthousiasmeren een cursus Met Sprongen Vooruit te gaan volgen, ik sta op beurzen en congressen en beantwoord inhoudelijke vragen welke via de mail of telefonisch op Menne Instituut binnenkomen.

Ik hoop u graag eens te ontmoeten tijdens een cursus, workshop, op een beurs of congres. Graag tot ziens bij Met Sprongen Vooruit!

- Nicole Scholten-Kamstra -

In 10 jaar tijd heb ik Menne Instituut zien groeien van 33 cursussen per jaar naar 438 cursussen aankomend schooljaar!

07-09-2018

Mijn naam is Sylvia de Gooijer en ik werk als cursusplanner bij Menne Instituut. Mijn werk kent een cyclisch verloop gedurende het schooljaar. Ik begin altijd met het inplannen van de opleiders, cursussen evenredig verspreiden over Nederland, de tussentijdse aanvragen coördineren, klantcontact onderhouden met directeuren, besturen en stichtingen, cursisten helpen om zich zo dicht mogelijk waar ze wonen/werken een cursus te laten volgen en dan weer de cursuskalender aanpassen en daardoor weer nieuwe opleiders inplannen, meer cursussen uitzetten, etc. etc.

Elk schooljaar is het opnieuw een hele uitdaging om de puzzel van vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Vooraf moeten we inschatten waar we welke cursus op welk moment in het jaar laten starten. Daarbij probeer ik zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van onze klanten en de wensen van onze opleiders. Inmiddels werken wij met 41 opleiders en heb ik voor dit schooljaar al 438 cursussen ingepland en dat is een hele klus!

Het leukste van mijn werk vind ik de persoonlijke contacten. Ik heb veel contact met enthousiaste leerkrachten en directeuren en na bijna 10 jaar heb ik met zowel onze opleiders als met een aantal vaste klanten een goede relatie opgebouwd. Daarnaast werk ik op kantoor met een ontzettend leuk en hecht team waarop je altijd kunt rekenen.

- Sylvia de Gooijer -

 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief (5x per jaar) en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit!