Organisatie & opleiders

Menne Instituut is opgericht in 2008 door Julie en Leone Menne. Menne Instituut biedt cursussen en rekenmaterialen in het rekenoefenprogramma Met Sprongen Vooruit. De cursussen zijn voor leerkrachten, IB-ers en RT-ers in het PO voor groep 1 t/m 8.

Wetenschappelijk is aangetoond dat leerlingen die les krijgen op basis van het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit, betere rekenresultaten halen.

Op dit moment worden door heel Nederland meer dan 400 cursussen Met Sprongen Vooruit per jaar verzorgd door 39 gecertificeerde opleiders van Menne Instituut.


Onze organisatie

Op kantoor in Baarn werkt een jong en enthousiast team om de planning en de inschrijvingen van de cursussen en de verkoop van materialen in goede banen te leiden.

Bel of mail ons met uw vragen!

Bekijk onze organisatie
Onze opleiders

Menne Instituut heeft 39 gecertificeerde opleiders die de cursus Met Sprongen Vooruit door heel Nederland geven voor schooljaar 2018/2019.

Onze opleiders zijn ware rekenspecialisten!

Bekijk onze opleiders

Onze vacatures

Geen vacatures

Wij hebben op dit moment geen vacature omdat we een volledige bezetting hebben met 39 opleiders door heel Nederland voor 2018/2019!

 

 

 

Toch solliciteren?

Veel gestelde vragen

Rekenspellenboek los te koop?

Nee, Rekenspellenboeken zijn cursusmateriaal en zijn niet los aan te schaffen.

Wij maken een uitzondering op deze regel voor oud-cursisten die een nieuwe versie van hun Rekenspellenboek willen aanschaffen. Hiervoor moet de oud-cursist ZELF een mail sturen naar info@menne-instituut.nl met de NAW-gegevens. Kosten voor een Rekenspellenboek (versie 2016) zijn €150 inclusief verzendkosten.

In de cursus leert u hoe alle rekenspellen en interactieve, klassikale oefeningen in de leerlijn geplaatst zijn.

In het Rekenspellenboek voor groep 1&2 staan meer dan 150 activiteiten, rekenroutines, etc. gerangschikt naar rekendomeinen, rekendoelen en thema's.

In het Rekenspellenboek voor groep 3&4 zijn meer dan 100 interactieve, klassikale oefeningen en meer dan 50 rekenspellen verdeeld over de tien oefenonderdelen.

In het Rekenspellenboek van de Vervolgcursus groep 3&4 staan nog eens 40 interactieve, klassikale oefeningen en gezelschapsspellen. Dit Rekenspellenboek sluit mooi aan op het Rekenspellenboek van de basiscursus.

In het Rekenspellenboek voor groep 5&6 staan meer dan 100 interactieve, klassikale oefeningen en rekenspellen verdeeld over de zeven verschillende oefenonderdelen.

In het Rekenspellenboek voor groep 7&8 staan 80 interactieve, klassikale oefeningen en rekenspellen verdeeld over de zeven verschillende oefenonderdelen.

 

 

Registerleraar gevalideerd?

Ja, de cursussen, workshops en spellenpractica van Met Sprongen Vooruit zijn gevalideerd door Registerleraar.nl.

Na het volgen van een cursus, workshop of spellenpracticum kunt u een scan van uw certificaat en het bijbehorende activiteitsnummer gebruiken om de activiteit toe te voegen aan uw registerdossier.

Activiteitsnummer

cursussen:

 Met Sprongen Vooruit groep 1&2:  LiOaKaavCp
 Met Sprongen Vooruit groep 1&2 Vervolg:  olSA6sOucq
 Met Sprongen Vooruit groep 3&4:  IghTgKgsnj
 Met Sprongen Vooruit groep 3&4 Vervolg:  tcOtocKiuZ
 Met Sprongen Vooruit groep 5&6:  BmlwcBXZjY
 Met Sprongen Vooruit groep 7&8  Qfcd2Rw184

 

workshops:

 Basis workshop onderbouw groep 1 t/m4

 activiteitsnummer zie handout

 Basis workshop bovenbouw groep 5 t/m 8

 activiteitsnummer zie handout

 Teamworkshop groep 1t/m8

 activiteitsnummer zie handout

Heeft u geen bewijs van deelname ontvangen?
Neem dan contact met ons op 035-70 70 091 of stuur een e-mail: info@menne-instituut.nl

Hoe kan ik bijblijven?

Nieuwsbrief:
Meld u aan voor de Nieuwsbrief, deze verschijnt 5x per jaar. Hierin staan de laatste nieuwtjes over de cursussen, de rekenmaterialen en krijgt u gratis oefeningen.

Facebook:
U kunt ook naar onze Facebookpagina Met Sprongen Vooruit gaan. Daar vindt u wekelijks iets over ons.

Twitter:
U kunt ons volgen op Twitter @Menne_rekenen.

Cursus Met Sprongen Vooruit groep 3&4 Vervolg:
Heeft u de cursus Met Sprongen Vooruit groep 3&4 Basis gevolgd?
Dan is de cursus Met Sprongen Vooruit groep 3&4 Vervolg beslist iets voor u. Behalve dat u uw kennis verdiept, frist u deze ook op.

Spellenpracticum:
Wilt u weten hoe de Rekenspellen groep 3, groep 4 groep 5&6 en/of groep 7&8 gaan en hoe u deze adequaat kunt inzetten? Dan kunt u kiezen voor een Spellenpracticum bij u op school.
In een Spellenpracticum speelt u de spellen uit de kist(en) van de betreffende groepen en bekijkt u de instructievideo’s. Tijdens de reflectie komen per spel het doel, geschikte interventies, de plaats in de leerlijn en de plaats in het handelingsmodel aan de orde. U krijgt antwoord op de vraag hoe u de spellen kunt vereenvoudigen en verdiepen en hoe u variatie kunt aanbrengen binnen de spellen.

Korting op cursus?

Bij een minimum van 10 deelnemers van uw eigen school of stichting, krijgt u 50 euro per persoon korting. Heeft u nog meer cursisten, dan kan de korting oplopen tot 75 euro per cursist.

Rekenmateriaal ook los te koop?

Ja, alle rekenkisten zijn aan te schaffen zonder het volgen van een cursus. In elke kist met rekenmaterialen zit een handleiding waardoor u ook zonder de cursus ermee kunt werken.

U krijgt 10% korting op het rekenmateriaal als u het bij uw inschrijving aanschaft.

Het cursusmateriaal (de map en het Rekenspellenboek) is niet los te koop.

 

Cursuskosten?

De cursuskosten voor schooljaar 2018/2019 zijn voor groep 1&2, groep 3&4, groep 5&6 en groep 7&8: 525 euro per persoon. Dit is inclusief het cursusmateriaal en er wordt geen extra btw over geheven.

De kosten voor de Vervolgcursus zijn 425 euro per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal. De kosten voor de basiscursus en de vervolgcursus (dus 7 bijeenkomsten) bedragen 850 euro (100 euro korting).

Het is aan te raden direct bij het volgen van de cursus de sets kisten aan te schaffen voor de desbetreffende groep. Dat is voor groep 1&2 de set met vier kisten.

Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/groep-1-2-totaalset/345

Voor groep 3&4 bestaat de totaalset uit vier kisten: Rekenmaterialen oefenlessen groep 3&4, Rekenspellen groep 3 (met filmpjes!) en Rekenspellen groep 4 (met filmpjes!) en de Vervolgkist rekenmaterialen groep 3&4 (met filmpjes!): Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/groep-3-4-totaalset/341

Voor groep 5&6 is dat de set: Rekenmaterialen oefenlessen voor groep 5&6 en Rekenspellen groep 5&6 (met filmpjes!). Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/groep-5-6-totaalset/432

Voor groep 7&8 is dat de set: Rekenmaterialen oefenlessen en Rekenspellen  (met filmpjes!) voor groep 7&8. Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/groep-7-8-totaalset/423

U krijgt 10% korting op het lesmateriaal als u zich ook inschrijft voor een cursus. 

Hoe lang duurt een cursus?

Een cursus voor groep 1&2, groep 3&4, groep 5&6 en groep 7&8 bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur na schooltijd. Tussen elke bijeenkomst zitten ongeveer drie weken om direct met de leerlingen alles uit te proberen. Inclusief het lezen van artikelen en theorie is de studielast 40 uur.

De vervolgcursus voor groep !72 en 3&4 bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur. Inclusief uit proberen met uw leerlingen en het lezen van artikelen en therorie is de studielast 20 uur.

De basiscursussen zijn geregistreerd op registratieleraar.nl voor 40 SBU. De vervolgcursus is geregistreerd voor 20 SBU.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?

U ontvangt een certificaat als u alle vier de bijeenkomsten heeft gevolgd. Hierop staat een studielast van 40 uur vermeld. Heeft u minder dan vier bijeenkomsten gevolgd, dan ontvangt u een bewijs van deelname. Hierop is het aantal bijgewoonde bijeenkomsten aangegeven.

Voor de Vervolgcursus groep 1&2 en 3&4 ontvangt u ook een certificaat met een studielast van 20 uur vermeld. Heeft u hier maar één bijeenkomst van gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname voor die bijeenkomst.

Enige werkdag naar het volgen van de laatste bijeenkomst ontvangt u automatisch een verzoek per mail om de cursus te evalueren en uw gegevens te controleren. Vervolgens ontvangt u uw cerificaat per mail.

Als een gemiste bijeenkomst alsnog wordt ingehaald (zie bijeenkomst inhalen), dan krijgt u automatisch als de cursus afgelopen is waarvan u een bijeenkomst heeft ingehaald een uitnodiging om een certificaat aan te vragen.

Deze uitnodiging ontvangt u wanneer de cursus waar u de bijeenkomst heeft ingehaald helemaal is afgerond.

Heeft u vragen over het ontvangen van een bewijs van deelname of certificaat? Graag een e-mail naar info@menne-instituut.nl.

Gemiste bijeenkomst inhalen?

Ja, dat is mogelijk in het lopende schooljaar tegen betaling van € 25 administratiekosten.

Hoe werkt het?
U kunt op de homepagina bij: inschrijven voor een cursus, aanvinken dat u een bijeenkomst wilt inhalen van uw groepskeuze. U kiest de betreffende bijeenkomst en uw locatie in om een geschikte bijeenkomst te zoeken. U schrijft zich hierop in en de inhaalkosten zijn € 25. 

Deze inhaalmogelijkheid is een extra service; de cursist in kwestie hoeft er geen gebruik van te maken. Hij of zij ontvangt in dat geval een bewijs van deelname voor het aantal bijeenkomsten dat wel gevolgd is.

Wij vragen een bijdrage van € 25 voor de administratiekosten omdat het een en ander gedaan moet worden zodat de cursist aan het eind van de rit zijn of haar certificaat per e-mail krijgt. Gegevens worden aangepast in het administratiesysteem, zowel een bewijs van deelname als een nieuw certificaat moeten worden gemaakt,  hierover wordt gemaild met de cursist, de opleider wordt op de hoogte gebracht, wij controleren of de inhaler daadwerkelijk is geweest en het certificaat behoort te krijgen en het certificaat wordt automatisch per e-mail opgestuurd. De bijdrage die wij vragen, dekt niet de kosten van dit hele proces.

We merken dat inhalen prettig is voor de betreffende cursist, maar ook voor onrust zorgt bij zowel de cursusdocent als bij de overige deelnemers van de cursus. Wij willen voorkomen dat cursisten té makkelijk een cursusbijeenkomst afzeggen (bijvoorbeeld vanwege sneeuw, een verjaardag of vermoeidheid). De bijdrage van €25 euro zorgt ervoor dat cursisten alleen een cursusbijeenkomst inhalen als ze echt geen mogelijkheid hebben om de bijeenkomst bij te wonen.

Hoe lang blijft mijn cursuscode en wachtwoord geldig?

Bij het volgen van de cursus krijgt u een cursuscode en wachtwoord. Hiermee kunt u op de site inloggen en het overige cursusmateriaal downloaden. De cursuscode en het wachtwoord kunnen tot zes maanden na de start van de eerste bijeenkomst gebruikt worden.

Implementatietrajecten Met Sprongen Vooruit?

U heeft de cursus Met Sprongen Vooruit gevolgd en u wil nog extra begeleiding bij het implementeren van het rekenprogramma?

Wij verzorgen implementatietrajecten volledig op maat. Neem hiervoor contact op met Menne Instituut op 035-7070091 of info@menne-instituut.nl

 

Spellenpracticum, wat kan ik verwachten?

In een Spellenpracticum speelt u de spellen uit de kist(en) van de betreffende groepen en bekijkt u de instructiefilmpjes. Tijdens de reflectie komen per spel het doel, geschikte interventies, de plaats in de leerlijn en de plaats in het handelingsmodel aan de orde. U krijgt antwoord op de vraag hoe u de spellen kunt vereenvoudigen en verdiepen en hoe u variatie kunt aanbrengen binnen de spellen.

Na afloop ontvangt u een overzicht van de rekenspellen in de leerlijn en de rekendrempels waaraan u werkt als u het spel speelt.

Een Spellenpracticum bestaat uit vier rondes. In iedere ronde speelt u drie à vier spellen. Na twee rondes vindt de reflectie op de gespeelde spellen plaats. Tijdens de reflectie komen per spel het doel, geschikte interventies, de plaats in de leerlijn en de plaats in het handelingsmodel aan de orde.

U kunt kiezen uit de volgende Spellenpractica:

Spellenpracticum groep 3&4
Spellenpracticum groep 5&6
Spellenpracticum groep 7&8

De Spellenpractica nemen een dagdeel in beslag en kosten 950,- euro per Spellenpracticum en leveren per deelnemer een certificaat met 3 registeruren op.
Wilt u een Spellenpracticum bij u op school? Neem dan contact met ons op 035-70 70 091 of stuur een e-mail: info@menne-instituut.nl

Waar kan ik terecht voor vragen die ik hier niet kan vinden?

U kunt contact met ons opnemen via mail info@menne-instituut.nl of telefoon: 035-7070091.

Wat is de klachtenprocedure?

Een klacht wordt altijd vertrouwelijk behandeld. Op een klacht wordt binnen 48 uur gereageerd. Als er een langere tijd nodig is om onderzoek te doen, moet degene die de klacht heeft ingebracht, hiervan op de hoogte gesteld worden. Het eventuele uitstel wordt toegelicht en er wordt een indicatie afgegeven wanneer wij verwachten dat uitsluitsel gegeven kan worden.
Menne Instituut zal er alles aan doen om een klacht op te lossen naar ieders tevredenheid. Mochten beide partijen er echter niet uitkomen, dan is het mogelijk in beroep te gaan bij een onafhankelijke derde: Jan Jansen van het Cito (senior onderzoeker, ontwikkelaar en statisticus). Het oordeel van deze onafhankelijke derde is voor het Menne Instituut B.V. bindend, eventuele consequenties worden door het instituut snel afgehandeld.
Klachten en de wijze van afhandeling worden geregistreerd en voor de duur van twee jaar bewaard. 

Rekenmateriaal versturen tijdens vakantie?

Nee, wij versturen niet tijdens de schoolvakanties.

Wij versturen niet tussen 28 april en 6 mei 2018 ivm de meivakantie.

Wij versturen niet tussen 7 juli en 2 augustus 2018 ivm de zomervakantie.

Kortingscode

Alle cursisten krijgen een kortingscode om lesmateriaal aan te schaffen met 10% korting.

Wij verstrekken regelmatig kortingscodes bij een post- of e-mailactie. Deze kortingscodes zijn toe te passen op korting voor een cursusinschrijving of voor lesmateriaal.

Ons administratiesysteem accepteert per factuur 1 kortingscode. Dit houdt in dat u per inschrijving of bestelling gebruik kunt maken van 1 actie. Als er meerdere kortingsacties of aanbiedingen lopen, dan kunt u kiezen van welke actie u gebruik wenst te maken.

Workshop Met Sprongen Vooruit?

Nog niet meteen op cursus maar u wilt wel dat uw (hele of gedeeltelijke) team kennismaakt met het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit?

Vraag dan een workshop op uw eigen school/stichting aan!

Wij organiseren workshops voor leerkrachten van groep 1 t/m 8. Het is ook mogelijk om de workshop voor de onderbouw (1 t/m 4) en de bovenbouw (5 t/m 8) aan te bieden.

De workshops duren 2,5 uur. Heeft u andere wensen, qua jaargroepen of qua tijdsbesteding? Neem contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden voor uw school. 

Inhoud workshop:
Een gecertificeerde rekenspecialist geeft de overview van de rekenleerlijn met een aantal oefeningen en spellen. Alle bijbehorende materialen zijn aanwezig om in te zien. Iedere deelnemer krijgt een handout en na afloop een bewijs van deelname aan de workshop (geregistreerd bij registerleraar.nl).

Kosten van een workshop zijn vanaf €950,- 

Als u contact met ons opneemt, kunnen wij voor u een passend aanbod maken. Per e-mail: info@menne-instituut.nl of bellen: 035-70 70 091.

Schoolvakanties 2017/2018

Overzicht schoolvakanties schooljaar 2017/2018

Soort vakantie

Regio

Vakantieperiode

Herfstvakantie¹

noord

21 oktober 2017 t/m 29 oktober 2017

midden

14 oktober 2017 t/m 22 oktober 2017

zuid

14 oktober 2017 t/m 22 oktober 2017

Kerstvakantie

heel Nederland

23 december 2017 t/m 7 januari 2018

Voorjaarsvakantie¹

noord

24 februari 2018 t/m 4 maart 2018

midden

24 februari 2018 t/m 4 maart 2018

zuid

17 februari 2018 t/m 25 februari 2018

Meivakantie

heel Nederland

28 april t/m 6 mei 2018

Zomervakantie

noord

21 juli 2018 t/m 2 september 2018

midden

14 juli 2018 t/m 26 augustus 2018

zuid

7 juli 2018 t/m 19 augustus 2018


¹ Voor deze vakantie geeft het ministerie van OCW alleen adviesdata. Scholen mogen hier dus van afwijken. Het ministerie adviseert om bij de school na te vragen op welke dagen deze gesloten is in verband met vakantie.

ContactBezoekadres:
Acacialaan 6
3741 WC Baarn

Postadres:
Postbus 544
3740 AM Baarn

T: 035 70 70 091
M: 06 51 440 400

www.metsprongenvooruit.nl
info@menne-instituut.nl

32138784
(IBAN)
NL87 RABO 0139 8548 35

NL81.97.85.143.B01