Organisatie & opleiders

Het Julie Menne Instituut is opgericht in 2008 en biedt cursussen en rekenmaterialen in het rekenoefenprogramma Met Sprongen Vooruit. De cursussen zijn voor leerkrachten, IB'ers en RT'ers in het PO voor groep 1 t/m 8.

Wetenschappelijk is aangetoond dat leerlingen die les krijgen op basis van het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit, betere rekenresultaten halen.

Op dit moment worden door heel Nederland meer dan 400 cursussen Met Sprongen Vooruit per jaar verzorgd door 45 gecertificeerde opleiders van het Julie Menne Instituut.


Onze organisatie

Op kantoor in Baarn werkt een jong en enthousiast team om de planning en de inschrijvingen van de cursussen en de verkoop van materialen in goede banen te leiden.

Bel of mail ons met uw vragen!

Bekijk onze organisatie
Onze opleiders

Julie Menne Instituut heeft 45 gecertificeerde opleiders die de cursus Met Sprongen Vooruit door heel Nederland geven voor schooljaar 2019/2020.

Onze opleiders zijn ware rekenspecialisten!

Bekijk onze opleiders

Onze vacatures

Op dit moment zoeken wij geen opleiders in Met Sprongen Vooruit

Op dit moment zijn de geplande interne opleidingen vol en hebben wij geen vacature voor opleiders.

 

 

Solliciteren

Veel gestelde vragen

Kan ik het Rekenspellenboek ook los kopen?

Nee, de Rekenspellenboeken zijn cursusmateriaal en deze zijn niet los aan te schaffen. In de cursus leert u hoe alle rekenspellen en interactieve, klassikale oefeningen in de leerlijn geplaatst zijn.

Wij maken een uitzondering  voor oud-cursisten die een nieuwe versie van hun Rekenspellenboek willen aanschaffen. Hiervoor moet de oud-cursist ZELF een mail sturen naar info@menne-instituut.nl met de NAW-gegevens. Kosten voor een vervangend Rekenspellenboek zijn € 150 inclusief verzendkosten.

Registerleraar gevalideerd?

Ja, de cursussen, workshops en spellenpractica van Met Sprongen Vooruit zijn gevalideerd voor het Lerarenportfolio.

Na het volgen van een cursus, workshop of spellenpracticum kunt u een scan van uw certificaat en het bijbehorende activiteitsnummer gebruiken om de activiteit toe te voegen aan uw registerdossier.

Activiteitsnummer

cursussen:

 Met Sprongen Vooruit groep 1&2:  LiOaKaavCp
 Met Sprongen Vooruit groep 1&2 Vervolg:  olSA6sOucq
 Met Sprongen Vooruit groep 3&4:  IghTgKgsnj
 Met Sprongen Vooruit groep 3&4 Vervolg:  tcOtocKiuZ
 Met Sprongen Vooruit groep 5&6:  BmlwcBXZjY
 Met Sprongen Vooruit groep 7&8  Qfcd2Rw184

 

workshops:

 Basis workshop onderbouw groep 1 t/m4

 activiteitsnummer zie handout

 Basis workshop bovenbouw groep 5 t/m 8

 activiteitsnummer zie handout

 Teamworkshop groep 1t/m8

 activiteitsnummer zie handout

Heeft u geen bewijs van deelname ontvangen?
Neem dan contact met ons op 035-70 70 091 of stuur een e-mail: info@menne-instituut.nl

Hoe kan ik bijblijven?

Nieuwsbrief:
Meld u aan voor de Nieuwsbrief, deze verschijnt 5x per jaar. Hierin staan de laatste nieuwtjes over de cursussen, de rekenmaterialen en krijgt u gratis oefeningen.

Facebook:
U kunt ook naar onze Facebookpagina Met Sprongen Vooruit gaan. Daar vindt u wekelijks iets over ons.

Twitter:
U kunt ons volgen op Twitter @Menne_rekenen.

Cursus Met Sprongen Vooruit Vervolg:
Heeft u de cursus Met Sprongen Vooruit groep 1&2 of 3&4 Basis gevolgd?
Dan is de cursus Met Sprongen Vooruit groep 1&2 of 3&4 Vervolg beslist iets voor u. Behalve dat u uw kennis verdiept, frist u deze ook op.

Spellenpracticum:
Wilt u weten hoe de Rekenspellen groep 1&2, groep 3, groep 4, groep 5&6 en/of groep 7&8 gaan en hoe u deze adequaat kunt inzetten? Dan kunt u kiezen voor een Spellenpracticum bij u op school.
In een Spellenpracticum speelt u de spellen uit de kist(en) van de betreffende groepen en bekijkt u de instructievideo’s. Tijdens de reflectie komen per spel het doel, geschikte interventies, de plaats in de leerlijn en de plaats in het handelingsmodel aan de orde. U krijgt antwoord op de vraag hoe u de spellen kunt vereenvoudigen en verdiepen en hoe u variatie kunt aanbrengen binnen de spellen.

Wanneer krijg ik korting op de cursusprijs ?

Voor schooljaar 2019-2020 geldt vaste korting onder de volgende voorwaarden:

  1. U krijgt €100 korting als u zich gelijktijdig voor een cursus en de daarbijbehorende vervolgcursus aanmeldt. 

  2. U krijgt € 50 korting per cursus als u in één keer 10 of meer cursisten inschrijft.

  3. U krijgt € 75 korting per cursus als u meer dan 20 cursisten in één keer inschrijft. 

 

Is het rekenmateriaal ook los te koop?

De inhoud van de rekenkisten is zorgvuldig samengesteld om in de klas te gebruiken als ondersteuning van het reken-wiskunde onderwijs. In elke kist met rekenmaterialen vindt u een handleiding hoe u deze oefenlessen en spellen kunt inzetten. U kunt de kisten daarom ook bestellen zonder het volgen van een cursus.

Het bewezen effectieve resultaat behaalt u als het rekemateriaal van de kisten koppelt aan de leerlijn en hier de reken-wiskundedidactiek van Met Sprongen Vooruit bij inzet. Daarom biedt Julie Menne Instituut 10% korting op het rekenmateriaal als u deze bij uw inschrijving voor een cursus aanschaft.

Enkel losse materialen, prentenboeken en spellen zijn los van de kist te koop. Die kunt u op onze website vinden. Andere losse of vervangende materialen zijn niet beschikbaar. 

 

Wat is de prijs van een cursus en wat krijg ik hier dan voor?

De prijs van de basiscursussen groep 1&2, groep 3&4, groep 5&6, groep 7&8 en de vervolgcursussen groep 3&4 bedraagt € 545 per persoon. Deze cursus is vrijgesteld van BTW.  De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, het uitgebreide cursusmateriaal en het Rekenspellenboek. 

De prijs van de vervolgcursussen groep 1&2 bedraagt € 445 per persoon. Deze cursus is vrijgesteld van BTW. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, het uitgebreide cursusmateriaal en het Rekenspellenboek.

Het combineren van een basiscursus en vervolgcursus in één schooljaar levert een korting op van €100. 

Het is aan te raden direct bij het volgen van de cursus de sets kisten aan te schaffen voor de desbetreffende groep.

Julie Menne Instituut biedt 10% korting op het lesmateriaal in het schooljaar wanneer de cursus gevolgd wordt of gaat worden. 

Dat is voor groep 1&2 de set met vier kisten.Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/totaalset-groep-1-2/515

Voor groep 3&4 bestaat de totaalset uit vier kisten: Rekenmaterialen oefenlessen groep 3&4, Rekenspellen groep 3 (met filmpjes!) en Rekenspellen groep 4 (met filmpjes!) en de Vervolgkist rekenmaterialen groep 3&4 (met filmpjes!): Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/totaalset-groep-3-4/556

Voor groep 5&6 is dat de set: Rekenmaterialen oefenlessen voor groep 5&6 en Rekenspellen groep 5&6 (met filmpjes!). Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/totaalset-groep-5-6/555

Voor groep 7&8 is dat de set: Rekenmaterialen oefenlessen en Rekenspellen  (met filmpjes!) voor groep 7&8. Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken: https://www.metsprongenvooruit.nl/product/totaalset-groep-7-8/554

 

Hoe lang duurt een cursus?

Een basis cursus voor groep 1&2, groep 3&4, groep 5&6 en groep 7&8 bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur na schooltijd. Tussen elke bijeenkomst zit ongeveer drie weken om direct met de leerlingen alles uit te proberen. Inclusief het lezen van artikelen en theorie is de studielast 40 uur.

De vervolgcursus voor groep 1&2 en 3&4 bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur. Inclusief uit proberen met uw leerlingen en het lezen van artikelen en therorie is de studielast 30 uur.

De basiscursussen zijn geregistreerd op registratieleraar.nl voor 40 SBU. De vervolgcursus is geregistreerd voor 30 SBU.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?

U ontvangt een certificaat als u alle vier de bijeenkomsten heeft gevolgd. Hierop staat een studielast van 40 uur vermeld. Heeft u minder dan vier bijeenkomsten gevolgd, dan ontvangt u een bewijs van deelname. Hierop is het aantal bijgewoonde bijeenkomsten aangegeven.

Voor de Vervolgcursus groep 1&2 en 3&4 ontvangt u ook een certificaat met een studielast van 30 uur vermeld. Heeft u van de gehele cursus één bijeenkomst van gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname voor die bijeenkomst.

Een werkdag na het volgen van de laatste bijeenkomst ontvangt u automatisch een verzoek per mail om de cursus te evalueren en uw gegevens te controleren. Vervolgens ontvangt u uw cerificaat per mail.

Als een gemiste bijeenkomst alsnog wordt ingehaald (zie gemiste bijeenkomst inhalen), dan krijgt u automatisch als de cursus afgelopen is waarvan u een bijeenkomst heeft ingehaald een e-mail met een uitnodiging om een certificaat aan te vragen. Deze ontvangt u nadat u met het volgen van deze bijeenkomst helemaal heeft afgerond.

Heeft u vragen over het ontvangen van een bewijs van deelname of certificaat, stuur dan een e-mail naar info@JulieMenneInstituut.nl.

Hoe haal ik een gemiste bijeenkomst in?

Ja, wij bieden de extra service om een gemiste bijeenkomst in te halen. De kosten hiervoor bedragen € 25 per in te halen bijeenkomst. Indien niet alle bijeenkomsten zijn gevolgd ontvangt de cursist geen certificaat van deelname. 

Hoe werkt het?
Door op de volgende link te klikken https://www.metsprongenvooruit.nl/cursus/overzicht/ komt u het scherm van de cursusselectie uit. Hier kunt u aanvinken dat u een bijeenkomst wilt inhalen, om welke inhaalbijeenkomst het gaat, welke cursusgroep en plaats. U selecteert een specifieke bijeenkomst en schrijft zich daarna hiervoor in. De factuur van € 25 voor deze inhaalbijeenkomst wordt daarna verstuurd. 

Hoe lang blijft mijn cursuscode en wachtwoord geldig?

De cursuscode en het wachtwoord kunnen tot zes maanden na de start van de eerste bijeenkomst gebruikt worden.

Bij het volgen van de cursus krijgt u een cursuscode en wachtwoord. Hiermee kunt u op de site inloggen en extra cursusmateriaal downloaden. 

Wat kan ik verwachten van een spellenpracticum?

In een Spellenpracticum speelt u de spellen uit de kist(en) van de betreffende groepen en bekijkt u de instructiefilmpjes. Tijdens de reflectie komen per spel het doel, geschikte interventies, de plaats in de leerlijn en de plaats in het handelingsmodel aan de orde. U krijgt antwoord op de vraag hoe u de spellen kunt vereenvoudigen en verdiepen en hoe u variatie kunt aanbrengen binnen de spellen.

Na afloop ontvangt u een overzicht van de rekenspellen in de leerlijn en de rekendrempels waaraan u werkt als u het spel speelt.

Een Spellenpracticum bestaat uit vier rondes. In iedere ronde speelt u drie à vier spellen. Na twee rondes vindt de reflectie op de gespeelde spellen plaats. Tijdens de reflectie komen per spel het doel, geschikte interventies, de plaats in de leerlijn en de plaats in het handelingsmodel aan de orde.

U kunt kiezen uit de volgende Spellenpractica:

Spellenpracticum groep 1&2

Spellenpracticum groep 3&4

Spellenpracticum groep 5&6

Spellenpracticum groep 7&8

De Spellenpractica nemen een dagdeel in beslag en kosten € 975 per Spellenpracticum en leveren per deelnemer een certificaat met 3 registeruren op.
Wilt u een Spellenpracticum bij u op school? Neem dan contact met ons op 035-70 70 091 of stuur een e-mail: info@menne-instituut.nl.

Wat is de klachtenprocedure?

Ons doel is dat u als cursist of besteller van materialen tevreden bent. Mocht u een klacht hebben dan ontvangen wij deze graag per e-mail info@JulieMenneInstituut.nl of telefonisch op het algemene nummer: 035 70 70 091.

De klacht wordt in behandeling genomen en binnen vijf werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op voor een gesprek, geven wij een inhoudelijke reactie of sturen wij een e-mail met aanvullende vragen.  

Voor klachten of suggesties over de inhoud van de cursus kunt u eerst bij de opleider terecht. Indien u meer informatie wenst dan de opleider u in kan voorzien dan kunt u  contact zoeken met het instituut op het algemene telefoonnummer of mailen naar julie.menne@JulieMenneInstituut.nl. 

 

Als ik rekenmateriaal in of vlak voor een schoolvakantie bestel, wanneer wordt het dan geleverd?

Wij versturen alleen materiaal tijdens de schoolweken. Wij houden rekening met de vakantieperiodes per regio. Bij twijfel nemen wij contact met u op. 

Tijdens de  zomervakantie en de kerstvakantie verzenden wij geen materialen. Dan verzenden wij pas weer na deze vakantie. 

Hoe kom ik als cursist aan een kortingscode voor lesmateriaal?

Alle cursisten krijgen een kortingscode om lesmateriaal aan te schaffen met 10% korting.

Wij verstrekken soms kortingscodes bij een post- of e-mailactie. Deze kortingscodes zijn toe te passen op korting voor een cursusinschrijving of voor lesmateriaal. De voorwaarden voor deze acties kunnen verschillen van de algemene voorwaarden. 

U kunt gebruik maken van 1 kortingscode tegelijkertijd. Het is aan u om de gunstigste voor u te kiezen. 

 

Wat houdt een workshop Met Sprongen Vooruit in?

Wilt u meer weten en alvast een voorproefje op de inhoud van alle cursussen ervaren, vraag dan een workshop op uw eigen school/stichting aan! Neem contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden voor uw school. 

Het doel van een workshop Met Sprongen Vooruit is een eerste kennismaking met ons volledige programma voor rekenen en wiskunde voor het basisonderwijs. U kunt door deze workshop te volgen bepalen of dit reken-wiskundeprogramma past bij het professionaliseringsbeleid en de visie op het reken-wiskundeonderwijs op uw school. 

U kunt een keuze maken uit één van de onderstaande workshops voor verschillende doelgroepen:

  1. Voor het hele team: groep 1 t/m 8
  2. Voor de onderbouwleerkrachten: 1 t/m 4
  3. Voor de bovenbouwleerkrachten 5 t/m 8

Iedere workshop duurt 2,5 uur.

Inhoud workshop:

Een gecertificeerde opleider van Met Sprongen vooruit legt u in vogelvlucht de hoofdlijnen van de rekenleerlijn uit en hoe u in de cursus daar de verdieping op gaat ervaren. Uit elke cursus ervaart u een oefening of een spel. Alle bijbehorende materialen zijn aanwezig om in te zien. Iedere deelnemer krijgt een handout en na afloop een bewijs van deelname aan de workshop (geregistreerd bij registerleraar.nl).

De totaalprijs van de workshop is € 975, inclusief reistijd en voorbereiding. 

 U kunt ons bereiken per e-mail: info@JulieMenneInstituut.nl of bellen: 035-70 70 091.

Waar kan ik terecht voor vragen die ik hier niet kan vinden?

Neem dan contact met ons op 035-70 70 091 of stuur een e-mail: info@menne-instituut.nl

ContactBezoekadres:
Acacialaan 6
3741 WC Baarn

T: 035 70 70 091

www.metsprongenvooruit.nl
info@juliemenneinstituut.nl

32138784
(IBAN)
NL87 RABO 0139 8548 35

NL82.60.97.030.B01