Met Sprongen Vooruit in het buitenland

Curaçao 22 t/m 26 oktober 2018

Fundashon Tur Ta Konta en de Algemene Faculteit van de University of Curaçao organiseren het reken- en wiskundesymposium “Ken je tafels” voor alle betrokkenen in het funderend onderwijs, beleidsmakers uit het onderwijs, tutoren alsook algemeen geïnteresseerden. 

24-10-2018
Lex en ik hebben vandaag een basisschool bezocht waar wij een stukje van een rekenles hebben morgen zien. Vervolgens hebben wij tegen elkaar Vier op een rij gespeeld en de kinderen mochten ons hierbij helpen.

Na deze introductie mochten de groep 6 leerlingen het spel zelf gaan spelen in tweetallen. Wat een groot succes!

23-10-2018
Wij hebben vandaag een duo-presentatie (heel leuk!) gedaan. We hebben een presentatie vermenigvuldigen gegeven van een uur. Waarbij hier de verwisseleigenschap aan den lijve wordt ervaren door 100 UOC studenten! Ze wilden na het uur graag door. 'Waarom is deze les maar een uur?! Dit vinden wij leuk en leerzaam!' En aan het einde de vraag wanneer we terug zouden komen.

22-10-2018
De eerste workshops zijn gegeven. We zijn te zien geweest in een televisieprogramma, te horen geweest op de radio en we hebben een interview gegeven voor de krant.
- Menne Instituut -

Curaçao aankondiging

Fundashon Tur Ta Konta en de Algemene Faculteit van de University of Curaçao organiseren het reken- en wiskundesymposium “Ken je tafels” voor alle betrokkenen in het funderend onderwijs, beleidsmakers uit het onderwijs, tutoren alsook algemeen geïnteresseerden. 

Fundashon Tur Ta Konta is een stichting welke een-op-een begeleiding (door getrainde vrijwillige tutoren) biedt aan leerlingen uit groep 6,7 en 8 van het Funderend Onderwijs welke extra hulp nodig hebben op het gebied van rekenen en wiskunde.

Tijdens het Math symposium 2018 zijn namens Menne Instituut Lex Gall en Nicole Scholten-Kamstra gastspreker. Zij verzorgen twee workshops.
Workshop I “Hoe dienen tafels aangeleerd te worden en welke werkvormen kunnen ingezet worden” door Nicole Scholten-Kamstra
Workshop II “Het belang van tafels teneinde breuken te begrijpen en te manipuleren” door Lex Gall. 

Over een week is het al zover! Aankomende zondag vliegen Nicole en Lex, met volle koffers, naar Curaçao om daar vol enthousiasme een bijdrage te leveren!

- Menne Instituut -
NAMIBIË

De leerkrachten en leerlingen hier vinden het prachtig om op deze manier met rekenonderwijs om te gaan. Heel enthousiaste leerkrachten die hiervoor bijna alleen maar klassikaal en reproducerend werkten waarbij heel weinig ruimte was voor differentiatie. Dit zal niet helemaal veranderen maar de ideeën en materialen zullen ze zeker blijven gebruiken.
Dankzij jullie heb ik hier kunnen zorgen voor een heel klein beetje verschil.

- Annet Snelder -
GUATEMALA

In groep 3 waren de leerlingen van Ninos de Guatemala nog druk bezig met leren tellen.
De dienaren van de koning heb ik ingezet. Dit was een goede oefening. Ze vonden het echt leuk!

- Myrte Kok -

NEPAL

Ik heb vooral de methodiek en de spellen aan de school captains (oudere leidende kinderen) uit mogen leggen zodat zij het weer kunnen overbrengen op de jongere kinderen. Het was fantastisch om te zien hoe deze kinderen reageerden op alles wat ik ze aan bood.

Namens de kinderen en de begeleiders van Maya Universe wil ik graag mijn zeer grote dank uitspreken dat jullie het mogelijk hebben gemaakt dat ik al deze materialen en een groot stuk kennis daar naar toe heb mogen brengen. Ik kan jullie verzekeren dat Menne instituut echt een verschil heeft gemaakt voor deze kinderen.

- Kathinka van Aagten -
FIJI

Sanne van den Brink is in 2017 naar Fiji geweest, ze maakte de foto's en schreef het volgende:

De kinderen waren helemaal dol op de rekenbal! Deze hebben we zo vaak gebruikt.
Fijian kinderen vinden het heerlijk om actief te leren rekenen.

Ik heb veel verschillende oefeningen met de kinderen gedaan. Er viel
zo veel met de kinderen te oefenen. Uit hun hoofd rekenen vinden de
kinderen heel erg lastig.Tijdens de oefeningen hebben we onderanderen plus en min opgaven geoefend
en we hebben veel aandacht aan de tafels besteed.

De kinderen vonden het altijd erg leuk om met de bal te oefenen. Ze
deden altijd erg hun best, moesten soms hard nadenken en ze waren
dan altijd heel trots als ze het antwoord wisten. Heel leuk om te
zien.
- Sanne van den Brink -
SPANJE

Julie Menne op bezoek bij leerkrachten en een directeur van verschillende scholen in Spanje. 

Samen met Antonio, Alicia, Maria, Sofia en Pepe uit Spanje heeft Julie verschillende spellen gespeeld en uitleg gegeven over Met Sprongen Vooruit.

Met Sprongen Vooruit gaat van de Meern, Utrecht naar El Puerto de Santa María, Andalusië in Spanje!

Dr. Julie Menne heeft Adelaida uitleg gegeven over de rekenmaterialen van Met Sprongen Vooruit.
Maria Ruiz (moeder van Adelaida) geeft als leerkracht van El colegio es Educacion Infantil ’Las Dunas’ in El Puerto de Santa María, Andalusië, Spanje rekenles in Met Sprongen Vooruit.
Nu gaan ook leerlingen in Spanje met sprongen vooruit!

- Antonio, Alicia, Maria, Sofia, Pepe en Julie Menne -

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief (5x per jaar).