Reviews groep 1&2

 

Terug naar overzicht

Review: cursisten juf Annemarie en juf Tanja van O.B.S. De Graswinkel

Hallo allemaal,

De cursus ‘Met Sprongen Vooruit groep 1&2’ is een cursus die direct toepasbaar is in de praktijk. Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de theoretische kant van het rekenonderwijs bij kleuters, maar is er ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van eigen ervaringen met elkaar. Ook  spellen uit de methode komen aan bod, welke je uitnodigen om in de praktijk uit te voeren.

Tijdens de eerste bijeenkomst kregen we een rekenspellenboek met meer dan 150 rekenactiviteiten. Ook staan hier voorbeelden in van lesjes die je rondom een thema kunt geven.  Je kunt er natuurlijk ook je eigen draai aan geven. Erg handig!

Op onze school zijn we in het bezit van de bijbehorende rekenkist, waar allerlei spullen in zitten die je kunt gebruiken tijdens je rekenles. Verder kunnen we gebruik maken van downloads op de site, waarop de rekenactiviteiten maar ook andere rekeninformatie uitgebreid staan beschreven. 

We hebben ervaren dat de kinderen enthousiast zijn als we bezig zijn met de rekenlesjes. Het materiaal is uitdagend en nodigt uit. De kinderen mogen tijdens de rekenles bewegen. Dat vinden de kleuters erg fijn. We merken dat ze zich daardoor langer kunnen concentreren en ze onthouden beter wat ze geleerd hebben.

Door de cursus kregen we allerlei inspirerende ideeën rondom deze rekenlessen, om deze nog boeiender te maken. Je krijgt zin om direct aan de slag te gaan. Erg prettig vinden wij ook dat veel spelletjes niet zo lang duren en ideaal zijn om even tussendoor te doen.

Verder is het fijn om rekenlesjes te geven vanuit het rekenspellenboek, omdat je inzicht en overzicht krijgt in de rekenleerlijnen van groep 1 en 2. Er zit veel variatie in, en je bent doelgericht aan het werk.

Veel rekenplezier toegewenst!

Juf Annemarie en juf Tanja

o.b.s. De Graswinkel

ga naar reviews groep 3&4

ga naar reviews groep 5&6

ga naar reviews groep 7&8

Review: Jacqueline Duijvestijn Basisschool De Touwladder te Zoetermeer

Vorig jaar de cursus 3/4 en vervolg 3/4 gedaan. Super enthousiast aan de slag gegaan.

Dit jaar, omdat ik als rekencoordinator de hele lijn wil doorzien, de cursus 1/2 waar ik vanmiddag mee gestart ben in Zoetermeer.

En alweer enthousiast door de bruikbaarheid huiswaarts gekeerd.

Wat leuk!!!

Wilt u ook een review schrijven over een Met Sprongen Vooruit cursus?

Mail deze dan naar info@menne-instituut.nl

Alle inzendingen worden beloond.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief (5x per jaar) en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit!