Reviews groep 5&6


 

Terug naar overzicht

Review: groep 5/6 van RKBS Schuttevaer uit Hansweert.

 

Rekenen met: Met Sprongen Vooruit

Met groep 5/6 zijn we tijdens de rekenles weer aan de slag gegaan met het rekenoefenprogramma: Met Sprongen Vooruit. Allerlei rekenspellen die de kinderen in kleine groepjes uitvoeren. Hierdoor is er een hoge mate van betrokkenheid waardoor de kinderen héél véél aan het rekenen zijn. Zij hebben dit nog niet eens zo heel erg door, maar beleven er erg veel plezier aan. Eén van de leerlingen gaf aan het eind van de les, met een grote glimlach op haar gezicht, aan: “Juf, ik dacht dat ik niet zo goed in de tafelsommen was, maar moet je eens kijken hoeveel kaartjes ik heb!” De kinderen hebben écht weer genoten en de juf ook.


groep 5/6  

RKBS Schuttevaer

 

 

 

 

 

 

Review: Met Sprongen Vooruit groep 5en6 van PC het Kompas uit Hoorn.

Eindelijk kunnen we ermee aan de slag…met de rekenspellenkist van ‘Met sprongen vooruit’. De kist voor de groepen 7 en 8 hebben we al een poos, maar vlak voor de kerstvakantie kregen we de kisten voor de groepen 3/4 en 5/6 binnen. Het is een kist vol met super leuke rekenspellen. Uitdagend voor de kinderen die daar aan toe zijn en voor de kinderen die bijvoorbeeld nog wat moeite hebben met de tafels, cijferen of breuken is het een hele leuke manier om extra te oefenen.

In groep 5 introduceren we elke week een paar nieuwe spellen en de kinderen vinden het toe nu toe erg leuk. En als je iets leuk vindt, leer je een bepaalde vaardigheid sneller en beter. En laten we dat nou juist de perfecte combinatie vinden.

 

groep 5/6  

P.C. Basisscool Het Kompas

 

ga naar reviews groep 1&2

ga naar reviews groep 3&4

ga naar reviews groep 7&8

Wilt u ook een verslag schrijven over een Met Sprongen Vooruit cursus?

Mail deze dan naar t.beijer@menne-instituut.nl

Alle inzendingen worden beloond.
 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief (5x per jaar) en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit!